IT dan izraelskih kompanija u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U Biznis – inovacionom centru u organizaciji Grada Kragujevca i Ambasade Izraela održan je IT dan. Radi uspostavljanja dalje saradanje predstavnici i menadžeri izraelskih IT kompanija koje rade u Srbiji predstavili su svoje kompanije, iskustva po pitanju koncepta Pametnog grada i upoznali sa potencijalima i kapacitetima Kragujevca u toj oblasti.

Sa njima su razgovarali predstavnici grada, stručnjaci iz ove oblasti, Zoran Đorović, direktor Biznis inovacionog centra, Dušan Obradović, direktor Gradske agencije za saobraćaj a sastanku su prisustvovale MaaYan Bent, zamenica ambasadora Izraela i Danijela Pejić, ekonomska savetnica u ambasadi. U ime grada goste je pozdravio Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju.

Grad Kragujevac ima veoma kvalitetnu saradnju sa Ambasadom Izraela i osim brojnih manifestacija koje partnerski organizujemo, saradnja u oblasti informaciono – tehnoloških inovacija je samo korak dalje ka zajedničkom cilju. Predstavnici izraelskih kompanija koje rade u Srbiji predstaviće svoje programe i upoznati se sa kapacitetima i konceptom pametnog grada koji Kragujevac razvija, rekao je Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika i dodao da se već sledeće godine mogu očekivati rezultati današnjeg sastanka.

Saradnja Ambasade Izraela i grada Kraguevca traje dugo, a u poslednjih godinu dana naročito je intenzivirana, rekla je MaaYan Bent, zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji i istakla da će razmena iskustva i znanja u oblasti inovacija i tehnologija otvoriti novo polje za saradnju i zbog toga su danas ovde stručnjaci iz različitih oblasti, naročito IT sektora.

Govoreći o konceptu Pametnog grada, Zoran Đorović, direktor BIC-a je rekao da to podrazumeva sva moguća softverska i hardverska rešenja koja treba da pomognu u funkcionisanju komunalnih usluga koje gradska preduzeća pružaju u smislu javnog prevoza, kvaliteta vode, vazduha i drugih komunalnih usluga. Upotrebom informacionih tehnologija i povezivanjem kroz odgovarajuće mreže, čitavog koncepta data centara treba da dobijemo skup servisa čiji finalni benefit treba da bude poboljšan kvalitet života građana i njihova bezbednost, rekao je Đorović, direktor Biznis-inovacionog centra.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu