Dva nova igrališta za kragujevačke mališane - iKragujevac


Vesti

Mališani u Kragujevcu dobili su dva nova igrališta i to u parku ispred Doma sindikata i naselju Aerodrom. Novi prostori za igru na otvorenom sadrže bezbednosnu podlogu, klackalice, ljuljaške, penjalice, tobogan, kreativne elemente i klupice za odmor, a popločan je i uređen prostor oko igrališta.

Vrednost izgradnje jednog igrališta je 50 hiljada evra, a u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta projekat je realizovao grad Kragujevac sredstvima Evropske unije, rekao je član Gradskog veća za lokalnu samoupravu Vitomir Nedeljković i dodao da izgradnja novih igrališta predstavlja nastavak aktivnosti kojima želimo da stvorimo lepše uslove za život naših sugrađana, a posebno najmlađih. On je najavio da će posebna pažnja u planiranju budžeta za narednu godinu biti posvećena uređenju i ostalih naselja.

Inače, privodi se kraju i prva faza radova na rekonstrukciji i obnovi 200 igrališta na teritoriji grada Kragujevca za koju je iz budžeta za ovu godinu izdvojeno pet miliona dinara. Radnici preduzeća Šumadija DES su u protekla tri meseca farbali dotrajale elemente a neki od oštećenih su zamenjeni.

Imajući u vidu da Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta predviđa nove standarde za izgled i bezbednost, u naredne tri godine otpočeće se i sa drugom fazom uređenja koja je zahtevnija i podrazumeva meke podloge, prirodne materijale i elemente za razvijanje kreativnosti i motorike mališana.2-21.jpg

4-16 (1).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu