Projekat ''Navijaj i pobedi, fer plej je u modi'' - iKragujevac


Vesti

Policijski službenici PU Kragujevac, započeli su sa sprovođenjem projekta pod nazivom ''Navijaj i pobedi, fer plej je u modi'', čiji je cilj da učenicima srednjih škola ukažemo da na sportskim priredbama podrže klub za koji navijaju na fer i sportski način, bez bilo kakvog nasilja i uništavanja inventara u halama ili na stadionima, kako bi sačuvali pravu draž navijanja.

Policijski službenici su juče, učenicima svih razreda srednje Stručne škole u Kragujevcu, održali predavanje na temu prevencije nasilja na sportskim priredbama, kao i zakonskim posledicama koje nasilje nosi. Policijska uprava Kragujevac planira da u narednom periodu obiđe i ostale škole na našoj teritoriji.

Ovim projektom mladima šaljemo poruku da za svoj tim navijaju sportski, da budu dobri domaćini protivničkim navijačima i gosti kada idu da bodre svoj tim na drugim terenima, kako bi se svi osećali sigurno i bezbedno na sportskim priredbama.

Tokom ovog projekta, zajedno sa učenicima srednjih škola prisustvovaćemo jednoj sportskoj manifestaciji, na kojoj će učenici svojim navijanjem poslati poruku fer pleja, tolerancije i pokazati kako se voli svoj klub.

Policijska uprava svoje aktivnosti sprovodi kako bi unapredila opštu bezbednost, a pre svega bezbednost dece i omladine, što je interes svih nas.

Policijska uprava Kragujevac se zahvaljuje učenicima srednje Stručne škole koji su osmislili i realizovali pozorišnu predstavu i na taj način dali doprinos u borbi protiv nasilja na sportskim priredbama.  20191112_121321a.jpg

20191112_121721a.jpg

20191112_125211a.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu