Ministar Šarčević posetio osnovnu školu u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Obogaćen jednosmeni rad u OŠ „Sveti Sava“ Batočina, izdvojeno odeljenje u Badnjevcu

U projekat „Obogaćen jednosmenski rad“ do sada je uključeno 311 gradskih, prigradskih i seoskih škola u Srbiji, izjavio je za Televiziju Kragujevac, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, prilikom posete izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Sveti Sava“ u Badnjevcu.

Projekat se, u vidu dodatne podrške za osnovce, u školi u Baljkovcu sprovodi od sredine septembra.

Najavljen je i početak realizacije projekta „Rekonstrukcija celokupnog školskog kompleksa u Badnjevcu“, koji sa gotovo 79 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Projekat „Obogaćen jednosmenski rad“ podrazumeva organizaciju različitih interaktivnih radionica, sa namerom da se pruži podrška u učenju i razvijanju kritičkog mišljenja, a kroz funkcionalnu primenu stečenog znanja.

Uspešnim sprovođenjem radionica, svakodnevno, nakon redovnih časova, škola u Badnjevcu, za kratko vreme postala je primer dobre prakse.

Škola ima realne uslove za realizaciju projekta – rad u jednoj smeni, mogućnost ishrane za učenike, ali i bezbednost đaka.

U radionice koje se svakodnevno organizuju nakon redovne nastave uključujeno je 68 učenika od prvog do osmog razreda. Đaci su raspoređeni u tri grupe, a radionice se održavaju u različitim terminima.

Najavljen je i početak realizacije projekta „Rekonstrukcija celokupnog školskog kompleksa u Badnjevcu“. Radove finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u iznosu od gotovo 79 miliona dinara.

Rekonstrukcija celokupnog školskog kompleksa u Badnjevcu i izdvojenog odeljenja osnovne škole u Brzanu očekuje se početkom naredne školske godine.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu