U toku radovi na Poskuričkom putu u Šumaricama u vrednosti od 4 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

U Šumaricama je u toku asfaltiranje Poskuričkog puta. Reč je o izuzetno značajnoj ulici koja Šumarice povezuje sa državnim putem prvog „B“ reda broj 25.

Investicija je vredna četiri miliona dinara, a radove izvodi Preduzeće za puteve, kome je lokalna samouprava poverila posao nakon sprovedenog tendera.

Prema rečima Nikole Miletića, direktora Javnog preduzeća „Putevi“ nakon rekonstrukcije ulica u naselju Šumarice, putari se „sele“ u Mesnu zajednicu Uglješnica.

Poskurički put je bitna saobraćajnica za žitelje Šumarica jer predstavlja izlazak, odnosno neku vrstu mini obilaznice, do državnog puta prvog „B“ reda broj 25 i nakon izlaska te ulice na Gornjomilanovački put, odnosno državni put drugog „A“ reda.

Od te saobraćajnice planirana je izgradnja ulice Dragojla Dudića, koja će povezati ceo blok Šumarica sa ulicom Kneza Mihaila.

Radove izvode ekipe Preduzeća za puteve u okviru ovogodišnjeg ugovora sa gradom vrednog 250 miliona dinara. Nakon Poskuričkog puta u Šumaricama će se raditi ulica Poskuričkih brigada. U Javnom preduzeću „Putevi“ podsećaju da je do sada urađeno dosta ulica u Maršiću, Ilićevu, Bresnici i Beloševcu. Dodaju i da su prvom krugu sanirani oni putni pravci koji su bili najkritičniji. Nakon Šumarica, radovi počinju u Uglješnici.

Za unapređenje lokalne putne infrastrukture na selu iz gradske kase do sada je utrošeno 240 miliona dinara, ugovor o održavanju gradskih ulica sa JKP Šumadija „težak“ je 100 miliona, dok je Preduzeću za puteve Kragujevac poveren posao koji podrazumeva sanaciju saobraćajnica u iznosu od 250 miliona dinara.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu