Interaktivne edukativne radionice za mlade iz Kragujevca o preduzetništvu u okviru StartUp karavana #za5 - iKragujevac


Vesti

Više od 50 studenata i učenika srednjih škola u Kragujevcu imali su priliku da učestvuju u edukativnim radionicama na temu pokretanja sopstvenog biznisa. Ovom prilikom, mladi su se informisali o najmodernijoj poslovnoj metodologiji za pokretanje biznisa, koja na jednostavan način ispituje validnost poslovne ideje i dodatno se edukovali kako da otvore nove perspektive u StartUp okruženju. Tokom radionice studenti i srednjoškolci su praktičnim radom dobili mogućnost da grupno testiraju poslovne ideje pre nego što krenu u konkretno pokretanje biznisa, ulaganje i korišćenje svih potrebnih resursa.

Drugi deo radionice bio je rezervisan za predstavljanje sjajnih poslovnih ideja mladih uspešnih preduzetnika Stefana Stevanovića i Marka Glišovića, koji su svoj biznis pokrenuli u Kragujevcu i ovim povodom izjavili: „Pre nego što smo otvorili firmu za dostavu „Brzi trčko“, imali smo ideju, snažnu volju i dva bicikla. Odlučili smo da ušteđevinu koju smo skupljali za more, uložimo za pokretanje sopstvenog biznisa. Sada naša firma ima više od pet automobila, a planiramo da posao dodatno proširimo, kao i da zaposlimo još ljudi, izjavili su Stefan i Marko, vlasnici firme „Brzi trčko“.

Samim učešćem u radionicama, studenti i srednjoškolci su dobili mogućnost da se takmiče sa ostalim polaznicima i da se potencijalno plasiraju u finalno takmičenje, koje će se održati 03. decembra u Beogradu. Ovom prilikom biće prezentovano 15 finalnih biznis ideja. Glasovima stručnog žirija biće odabrano čak pet pobednika koji će biti nagrađeni sa po

1.000 dolara za pokretanje sopstvenog biznisa.

Više informacija o samom takmičenju dostupno je na buducnostza5.rs

Nacionalni projekat „Budućnost #za5“ pokrenuo je „Centar E8“, uz logističku podršku V+O Communication, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Coca-Cola Fondacije u cilju osnaživanja mladih u pronalaženju budućeg zaposlenja i kontinuirane edukacije.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu