Ozvaničena saradnja SUBNOR Kragujevac i Saveza veterana iz Sankt Peterburga - iKragujevac


Vesti

Danas je u Svečanom salonu Gradske uprave svečano potpisan Protokol o saradnji između SUBNOR-a Kragujevac i Saveza veterana Uljanovske oblasti ” G. K. Ordžonikidze” koji će još više učvrstiti jake i neraskidive veze dva slovenska naroda, rečeno je na potpisivanju. Dokumentom je predviđena saradnja dva udruženja još u oblasti kulture, nauke i vaspitanja omladine. Protokol su potpisali akademik docent Vladimir Babošin, zamenik predsednika veterana Uljanovske oblasti i predsednik SUBNOR-a Kragujevac akademik Željko Zirojević. Potpisivanju je u prisustvovala i u ime grada pozdravila dr Jasmina Predojević Simović, pomoćnik gradonačelnika za održivi i ravnomerni razvoj grada i saradnju sa udruženjima koja je izrazila veliko zadovoljstvo što je rusko udruženje izabralo grad Kragujevac i udruženje SUBNOR-a da otpočne saradnju.

Kragujevac i Sankt Peterbur su dva grada sličnih sudbina, prve su prestonice država i gradovi stradalnici u Drugom svetskom ratu, podsetio je Vladimir Aleksandrovič Babošin, zamenik predsednika Saveza veterana iz Sankt Peterburga i istakao da je u planu da se saradnja proširi i na druge oblasti.

Inače, Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Srbije, GO SUBNOR Kragujevac jedinstvena je antifašistička, patriotska, nestranačka boračka, invalidska i humanitarna organizacija. Osnovno opredeljenje članstva i organizacije i sadržaj njihove društvene i političke aktivnosti je antifašizam. Savez udruženja je osnovan pre više od sedam decenija i do sada je okupio preko 7 hiljada članova. Između brojnih aktivnosti bavi se očuvanjem i obnavljanjem spomen obeležja i izdavačkom delatnošću.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu