Jedinice civilne zaštite u Kragujevcu spremne za vanredne situacije - iKragujevac


Vesti

Na trećoj redovnoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga razmatran je nivo organizovanosti i opremljenosti specijalizovanih jedinica civilne zaštite.

Osim analize saradnje lokalnih samouprava i nadležnih ministarstava, usvojeni su izveštaji o protivgradnoj i zaštiti od neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Na sednici se razgovaralo i o ulozi i zadacima Crvenog krsta Srbije posle elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Na trećoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga razmatran je i usvojen izveštaj o dostignutom nivou organizovanosti, popunjenosti, opremljenosti i obučenosti specijalizovanih jedinica civilne zaštite i njihova spremnost za upotrebu u zaštiti i spasavanju na području Šumadijskog upravnog okruga.

Analizirana je saradnja između Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i između lokalnih samouprava za izvršavanje zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

Jedna od tačaka dnevnog reda bila je razmatranje uloge i zadataka Crvenog krsta Srbije i njegovih sastavnih delova u ranoj fazi oporavka i obnove posle elementarnih nepogoda i drugih vrsta nesreće.

Na sednici je bilo reči i o zaštiti od grada na području Šumadijskog upravnog okuga u 2019. godini tokom koje je najveći broj dejstava zabeležen u prvoj polovini godine.

Elementarne nepogode, poplave i veliki broj požara na otvorenom obeležili su letnji period.

U tim situacijama sve nadležne službe pokazale su visok nivo saradnje i organizovanosti, zaključeno je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Šumadijskog upravnog okruga.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu