Ministarka nezadovoljna gradnjom puta Kragujevac - Batočina: Saobraćajnica mora biti gotova za pet meseci - iKragujevac


Vesti

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa učesnicima u projektu izgradnje puta Kragujevac-Batočina, koji je važan za povezivanje Kragujevca sa drumskim Koridorom 10.

"Za Ministarstvo je svaki projekat važan, bilo da je on mali ili veliki, jer na tzv. malim projektima, kakav je deonica od pet kilometara puta, svi treba da pokažu da su sposobni da rade i na mnogo većim projektima kakve ćemo kao država raditi u narednom periodu. Za nas je završetak puta Kragujevac-Batočina podjednako važan kao i auto-putevi koje gradimo i deonice pruga koje modernizujemo", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da nije zadovoljna efikasnošću radova i koordinacijom među učesnicima u projektu i najavila da će zbog toga sastanci na kojima će biti proveravan napredak ubuduće biti održavani svake sedmice.

"Očekujem da investitor, izvođač i projektant rešavaju probleme, da ispoštuju dogovor i da ova deonica bude završena do kraja marta 2020. godine", rekla je Mihajlovićeva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici investitora, JP "Putevi Srbije”" izvođača "PZP Kragujevac", projektanta Saobraćajnog instituta CIP, kao i direktor Republičkog geodetskog zavoda, Borko Drašković.

 

Izvor: rtv

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu