HUMANI PODVIG KRAGUJEVČANINA: Biciklom do Severnog pola - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanin Ljubiša Šljivić prvi je Srbin koji je biciklom osvojio Severni pol. Osvajanje krajnjeg severa Evrope, Nordkapa, imalo je za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu slušnog aparata za dečaka iz Beograda.

Posle tri meseca i pređenih 5.876 kilometara – ponovo u majčnom zagrljaju.

Ostvario je svoj san i podigao zastavu Srbije na najsevernijoj tački Evrope. Na putu kroz 12 zemalja, ona mu je bila i oslonac i podrška.

"I kad mu je bilo lepo nisam mogla da se radujem, zato što sam se uvek bojala šta može da bude za sat vremena, dan ili dva", priča Marija Ševo.

A, bilo je i plus 40 i minus deset, proklizavanja, padova,mećave i leda.

U humanom poduhvatu, sretao je i dobre ljude, nudili su smeštaj i pomoć.

"Skupljali smo novac za malog Mihaila. Potrebna mu je kupovina Kohlearnog implanta. Koliko sam video, skupljena je prilično velika svota novca. Nastavljamo dalje", ističe Ljubiša.

Da bi petogodišnji dečak iz Beograda mogao da čuje, potrebno je još oko 1.500 evra. Ljubiša veruje da će i drugi pomoći.

Dilomirani ekonomista, poeta, sportista, dete iz "Oluje", nadahnjuje svojim delima. Ljubišini sugrađani kažu da je u najranijem detinjstvu naučio šta znači biti human.

Vozio je do Barselone, pa do Lisabona, a sada je osvojio i Nordkap.

Na biciklu je prešao oko 14.000 kilometra kako bi pomagao bolesnoj deci. I već razmišlja o novom putovanju. Mališani mu daju vetar u leđa.LJUBISA.jpgbajs n.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu