Kupovina VINJETA za Mađarsku od sada i u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine omogućila je kupovinu vinjeta za mađarske puteve na 15 prodajnih mesta u Srbiji, među kojima je i Kragujevac.

Čelnici grada i Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga ističu da prodaja vinjeta u Kragujevcu predstavlja samo jedan od primera višegodišnje uspešne saradnje dve zemlje.

Prodajno mesto za kupovinu vinjeta neophodnih za putovanje kroz Mađarsku u Kragujevcu je MOL-ova servisna stanica.

Sistem E vinjete obuhvata motocikle, putnička vozila i prikolice, teretna vozila sa dozvoljenom ukupnom masom do 3, 5 tone, autobuse, kao i motorna vozila koja po posebnim propisima nemaju obavezu plaćanja putarine.

Vinjete mogu biti nedeljne (koje važe 9 dana), mesečne i godišnje.

Dobra saradnja, koja je uspostavljena između Srbije i Mađarske, rezultirala je realizacijom brojnih programa i projekata iz više oblasti u našoj zemlji, dok je u Kragujevcu otvorena i kancelarija počasnog konzula Mađarske.

Čelnici grada Kragujevca i Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga ističu da prodaja vinjeta u našem gradu predstavlja samo jedan od primera višegodišnje uspešne saradnje dve zemlje.

Saradnja sa Mađarskom biće nastavljena i ubuduće, najavljuju u lokalnoj samoupravi, a značajnu pomoć Mađari će pružiti i kada je u pitanju projekat “Kragujevac pametan grad“.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu