Akcija dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u gradskim upravama - iKragujevac


Vesti

USvečanom salonu Skupštine grada u partnerskoj organizaciji Samostalnog sindikata gradskih uprava i Službe za transfuziju krvi Kliničkog centra, danas je održana redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u gradskim upravama, stručnim službama i organima grada. Akcija je trajala od 8 do 11,30 sati, a prikupljeno je 15 jedinica krvi.

Zaposleni u gradskim upravama tokom majske i oktobarske akcije davanja krvi imaju dobar odziv. Trudimo se da ovakvim i sličnim aktivnostima motivišemo i mlađe kolege da nas podrže. Na taj način želimo da koliko možemo doprinesemo stabilnoj transfuziji i redovnim akcijama obezbeđujemo određenu količinu krvi za sve one kojima je potrebna, kaže Sandra Radosavljević, predsednica Samostalnog sindikata gradskih uprava.

U prostorijama transfuzije u Kliničkom centru dobrovoljni davaoci krvi i oni koji to žele da postanu ovu dragocenu tečnost mogu davati ponedeljkom i sredom od 7,30 do 18 sati dok ostalim danima to mogu da učine u periodu od 7,30 do 13,30 sati i to žene dobrovoljni davaoci svake 16 a muškarci 12 nedelje.

Prema rečima zdravstvenih radnika i lekara iz Službe za transfuziju krvi Kliničkog centra, jedinica krvi ima dovoljno ali vrlo brzo može da nestane i to sve u zavisnosti od potreba pacijenata i njihovog lečenja te da su akcije koje organizuju drugi sindikati, organizacije i privatne kompanije uvek dobrodošle.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu