TRADICIONALNA HUMANOST U KRAGUJEVAČKOJ ELEKTRODISTRIBUCIJI - iKragujevac


Vesti

Velika akcija dobrovoljnog davanja krvi koju tradicionalno organizuje Sindikat ED Kragujevac i ove godine je privukla veliki broj davalaca

Danas je u prostorijama kragujevačke elektrodistribucije održana velika akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju svake godine u oktobru sprovodi Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi, koji funkcioniše u okviru sindikalne organizacije preduzeća.

Ovo je tradicionalno jedna od najvećih akcija ovog tipa u gradu, ali i šire. Pored zaposlenih u kragujevačkoj elektrodistribucije koji u velikom broju daju krv, uvek su tu i gosti - davaoci krvi koji dolaze iz drugih elektrodistribucija širom Srbije i Republike Srpske, kao i drugih preduzeća i organizacija dobrovoljnih davalaca iz Kragujevca. Posebno je interesantna saradnja sa davaocima krvi iz Republike Srpske, koja je uspostavljena pre oko 15 godina. Dobrovoljni davaoci iz Kragujevca i Republike Srpske se uzajamno posećuju i učestvuju u akcijama davanja krvi svake godine, pa su tako i sada u Kragujevcu prisutni davaoci iz elektrodistribucija Banja Luka, Trebinje, Laktaši i Ugljevik.

„Zadovoljni smo pokazanom humanošću naših kolega, a svi treba još više da se angažujemo ne bi li proširili postojeći krug davalaca krvi, sa posebnom željom da podstaknemo mlade da se uključe u ovaj vid humanitarnog rada“, istakao je Milosav Jovanović, čelnik kragujevačkog sindikata, i sam dugogodišnji dobrovoljni davalac krvi, koji je 84 puta donirao ovu dragocenu tečnost.

Tokom ove akcije je zahvaljujući humanosti dobrovoljnih davalaca prikupljeno 129 jedinica krvi, što je broj kojim retko ko može da se pohvali. Pomenuti rezultat samo potvrđuje vodeću poziciju kragujevačke elektrodistribucije među privrednim organizacijama koje organizuju dobrovoljno davanje krvi u gradu, pa i širem regionu. Podsećanja radi, ED Kragujevac već godinama dobija priznanje Crvenog krsta Srbije za najbolje rezultate u dobrovoljnom davanju krvi, u kategoriji „Javna preduzeća i ustanove“.

„Društveno odgovorno poslovanje je oduvek bilo zaštitni znak ovog preduzeća, pa tako i ove akcije imaju za cilj da pomognu lokalnoj zajednici u obezbeđivanju zaliha krvi za zdravstveno najugroženije sugrađane“, dodao je Jovanović.

Inače, dobrovoljni davaoci iz kragujevačke distribucije dva puta godišnje daju krv u organizaciji sindikata svog preduzeća, pokazujući tako humanost i brigu o lokalnoj zajednici. Prva, manja akcija je u proleće - tokom maja ili juna, dok se druga, velika akcija organizuje uvek u oktobru, kada se ovom aktivnošću obeležava dan osnivanja kragujevačke elektrodistribucije.

Na kraju treba istaći i odličnu saradnju sa Službom za transfuziju krvi KC Kragujevac, uz čiju pomoć se ova akcija planira i sprovodi svake, pa i ove godine.

Davanje krvi oktobar 2019 KG II.JPG

Davanje krvi oktobar 2019 KG III.JPG

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu