Kancelarija za mlade i SPD Radnički ozvaničili saradnju - iKragujevac


Vesti

Potpisivanjem Protokola o saradnji između Kancelarije za mlade Gradske uprave za vanprivredne delatnosti i Sportskog privrednog društva Radnički ozvaničeno je dugogodišnje partnerstvo u realizaciji mnogobrojnih aktivnosti i programa namenjenih učenicima i studentima. Protokol su, u Svečanom salonu Gradske uprave, potpisali Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi i Bojan Ilić, direktor SPD Radnički.

Radnički je kragujevački brend i ponosni smo što smo od danas i zvanično partneri u radu sa mladima, njihovom obrazovanju, vaspitavanju, negovanju sportskog duha i zdravih stilova života. Siguran sam da ćemo zajedno imati važnu i veliku ulogu u pravilnom i zdravom razvoju omladine, rekao je Nikezić, pomoćnik gradonačelnika i podsetio da je saradnja sa SPD Radnički otpočela pre nekoliko godina realizacijom projekta Leto u gradu za decu i mlade u okviru besplatnih letnjih škola fudbala, košarke, plivanja, vaterpola i drugih sportova. Odziv mladih je iz godine u godinu bio sve veći, mladi su imali svoje besplatne termine na sportskim terenima i bazenima što se pokazalo veoma kvalitetnom i uspešnom saradnjom. Danas smo je, potpisivanjem ovog dokumenta, i ozvaničili, rekao je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika i najavio nove ideje i projekte koje će u perspektivi zajednički realizovati.

Protokolom o saradnji stvaraju se osnove za zajedničku organizaciju i sprovođenje različitih projekata iz oblasti sporta, obrazovanja, zabave i druženja.

U SPD Radnički u svim kategorijama i u različitim sportovima trenira više od 500 dečaka i devojčica, a od danas smo stali u red malobrojnih klubova i društava u regionu koji imaju ovakav oblik partnerstva, rekao je Bojan Ilić, direktor SPD Radnički i istakao da je dobrobit obostrana, i za mlade sportiste u klubovima Radničkog i za mlade iz Kancelarije. U praksi to znači da svako ko trenira u Radničkom ima pravo na besplatno učenje stranog jezika koje organizuje KZMKG, pomoć u školi, pripremnu nastavu za polaganje male mature i prijemnog ispita za fakultete, objasnio je direktor Bojan Ilić i dodao da će u narednom periodu, pored edukativnih aktivnosti, za sve koji treniraju u Radničkom biti obezbeđeni besplatni nadzor lekara, specijalista, pedagoga i drugih zdravstvenih i socijalnih usluga.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu