Ružičasta radionica na Ekonomskom fakultetu - iKragujevac


Vesti

Prva od tri Ružičaste radionice, posvećene prevenciji raka dojke, biće održana u sredu, 9. oktobra, na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu sa početkom od 13 časova. Radionica će biti prvenstveno fokusirana na prevenciju raka dojke edukacijom žena o faktorima rizika za maligne bolesti i samopregledu dojki kao prvom koraku u zaštiti zdravlja savremene žene. Pored stručnjaka iz Kliničkog centra Kragujevac, studentkinje će imati priliku da čuju i iskustva žena koje su uspešno savladale ovu opaku bolest, dobiju odgovore na brojna pitanja koja su ih mučila i nauče da izvrše pregled svojih dojki.

Program:
13.00-14.30 – “Važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke”
14.30-15.00 – Pink party

Govornici:

Dr Sunčica Dagović, onkolog, Klinički centar Kragujevac
Dr Sanja Milojević, radiolog, Klinički centar Kragujevac
Marija Aćimović, žena koja je izlečila rak dojke
Nataša Bajat, urednica magazina Lena
Sonja Knežević, kompanija Avon

Cilj ove kampanje koju Adrija medija grupa sprovodi u saradnji sa kompanijom Avon jeste da se podigne svest mladim ženama o tome koliko su prevencija i rana dijagnostika važni u borbi protiv raka dojke. Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzročnika prevremene smrti kod žena i u Srbiji i svetu. Otkriven u ranoj fazi, rak dojke može biti izlečiv u 90 odsto slučajeva.

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji ove godine obeležava 15 godina postojanja, a od pokretanja do danas prikupila je i donirala više od pola miliona dolara (500.000 $). Vrednom donacijom doprineli su kupovini potrebne opreme za ranu dijagnostiku, podizanju svesti o važnosti prevencije i podršci programima koji pružaju neophodnu obuku i informacije ženama u borbi protiv raka dojke.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu