Kup Evrope: Radnički startovao pobedom, a onda je usledio TESAN PORAZ - iKragujevac


Vesti

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca upisali su izuzetno važnu pobedu na startu turnira prve runde kvalifikacija za Kup Evrope, u Egeru, pošto su savladali ekipu Šturma iz Rusije, rezultatom 9:7.

Kragujevčani su odlično otvorili utakmicu i poveli sa 3:0, golovima Frolova, Toholja i Dina, a sa „plus tri“ su i otišli na prvi predah (4:1).

Međutim, ruski tim odgovara na isti način i u periodu od jednog minuta postiže čak tri gola, za izjednačenje – 4:4. Za novo vođstvo Šumadinaca pobrinuli su se Janković i Toholj (6:4),a Ruhlov 46 sekundi pred poluvreme vraća neizvesnost – 6:5.

Ubrzo su se izabranici Uroša Stevanovića vraatili na dva gola „viška“ sa koliko su ušli i u poslednju deonicu (8:6), a do kraja su održavali stečeno vođstvo.

Najefikasniji sa po dva gola bili su Filip Janković, Nebojša Toholj i Gijom Dino, a u strelce su se upisali još Stefan Branković, Danil Frolov i Sergej Lobov.

Međutim, u izuzetno tvrdom i do poslednjeg trenutka neizvesnom meču drugog kola turnira prve runde kvalifikacija za Kup Evrope, koji se igra u mađarskom Egeru, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca poraženi su od Solarisa iz Šibenika, rezultatom 9:8.

Od samog starta vođena je prava rovovska borba. Šumadinci su poveli već u prvom napadu, pogotkom iz igre ruskog internacionalca Danila Frolova, ali su Hrvati preokrenuli golovima Koprčine i Vlahovića (2:1). Timovi su ipak prvi predah dočekali izjednačeni, pošto je centar Nebojša Toholj najpre izborio isključenje, a zatim uspešno realizovao napad – 2:2.

Do novog vođstva izabranici Uroša Stevanovića stigli su na startu druge četvrtine preko Francuza Gijoma Dina, a seriju je nastavio Frolov, uspešnom egzekucijom peterca (4:2). Najbolji igrač Solarisa, Andrija Vlahović, potom je pogodio sa igračem više, a minut pre poluvremena uspešan je bio i talentovani centar Branimir Herceg za novo izjednačenje – 4:4.

Srpski predstavnik ponovo se vratio u vođstvo početkom treće deonice, golom Lobova sa distance, a potom se igralo gol za gol, sve do finiša ovog perioda, kada su Šibenčani preokrenuli – 7:6.

Kragujevčani su realizovali prvi napad i u četvrtoj deonici, preko Nikole Lukića, ali je pet minuta pre kraja mladi Herceg, ovoga puta sa spoljne pozicije, ponovo doveo Solaris u vođstvo – 8:7. Međutim, nije se predavao kragujevački sastav, pa je mladi Stefan Branković tri minuta pre kraja poravnao rezultat (8:8), ali je i Vlahović pogodio sa igračem više, minut i 16 sekundi pre kraja. Imali su igrači Radničkog šansu da izjednače u poslednjem napadu, ali je udarac Frolova zaustavio Šparada.

U ekipi Radničkog prednjačili su Danil Frolov i Nikola Lukić sa po dva gola, dok su na drugoj strani Andrija Vlahović i Branimir Herceg postigli po tri.

Kragujevčani i dalje imaju šanse da se nađu u narednoj rundi, ali su one sada znatno smanjene. Poslednji meč igraju sa domaćim Egerom, jednim od glavnih favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu