Kineski YFAI počeo sa gradnjom fabrike u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Svetski lider u oblasti automobilskih enterijera, Janfeng gradi novu fabriku u Kragujevcu, dok je početak proizvodnje planiran krajem 2019. godine.

Počeli su građevinski radovi na novoj proizvodnoj lokaciji u Kragujevcu. Početak proizvodnje planiran je krajem 2019. godine, saopštila je danas ta kompanija.

Novom fabrikom u Srbiji, proširujemo naše proizvodne kapacitete na tržištima Istočne Evrope i reagujemo na sve veće prisustvo naših kupaca u regionu, rekao je Toni Elenbas, potpredsednik i generalni direktor te kompanije za Evropu i Južnu Afriku.

Kompanija će u novom proizvodnom prostoru u Kragujevcu, koji će se prostirati na 18 500 kvadratnih metara, proizvoditi automobilske komponente za unutrašnjost automobila.

Za početak biće otvoreno 200 novih radnih mesta. S obzirom na to, da je postrojenje projektovano za 800 zaposlenih, broj radnika će se postepeno povećavati iz godine u godinu. Ovo je prva fabrika te kompanije u Srbiji.

Dobra infrastruktura i dostupnost kvalifikovanih radnika u Kragujevcu i okolini, bili su ključni za izbor ove lokacije. Ostali faktori koji su uticali na izbor lokacije uključuju centralni položaj Kragujevca u Jugoistočnoj i Centralnoj Evropi i blizinu ostalih fabrika Yanfeng Automotive Interiors u Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Inače, Yanfeng Automotive Interiors (IFAI) je svetski lider u proizvodnji automobilskog enterijera. Sa sedištem u Šangaju, kompanija ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom sveta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila. Yanfeng Automotive Interiors, osnovan je 2015. godine kao zajedničko preduzeće između Yanfenga – jednog od najvećih automobilskih dobavljača u Kini i Adienta – svetskog lidera u proizvodnji automobilskih sedišta. Danas je to velika globalna mreža koja se proteže od SAD – a, Evrope i Južne Afrike, do Azije i Pacifika.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu