"ZAČUO SE JAK PRASAK, SVI SU BILI POVREĐENI, KRV JE BILA SVUDA" Devojčica (15) podlegla teškim povredama posle 4 dana u KC Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Tinejdžerka K. M. (15) preminula je od povreda zadobijenih u ilegalnoj uličnoj trci na ulazu u Kraljevo.

I pored svih napora lekara KBC Kragujevac, K. M. je preminula od teških povreda u saobraćajnom udesu koji se dogodio u petak u Dositejevoj ulici u Kraljevu.

Još dvoje teže povređenih su u stabilnom stanju.

Do nesreće je došlo oko 23 sata, u Dositejevoj ulici na ulasku u grad, kada su se sudarila dva automobila - "pežo" niške registracije i "opel" sa kraljevačkim registarskim oznakama. U udesu je povređeno ukupno pet osoba, vozač "pežoa" i četiri devojke koje su se nalazile u "opelu".

Prema nezvaničnim informacijama, na vozilu marke “pežo”, skala koja pokazuje brzinu stajala je na 140 km/h, dok je na “opel astri” ostala na 150 km/h. Iako su se prvo pojavile informacije da se radilo o tzv. ilegalnoj uličnoj trci, saznali smo u policiji da trka nije bila ugovorena.

- Nemamo takva saznanja. Čak se vozači i ne poznaju. Najverovatnije je došlo do jurnjave u trenutku. I na kraju pravca, vozila su imala kontakt pri brzini koja je veća od dozvoljene – kaže za “Blic” izvor iz policije.

Za razliku od “pežoa”, u “opel astri” su bili mladić koji je vozio i još pet maloletnica. U trenutku udesa, dve devojke, jedna od njih je teško povređena K.M., koje su najverovatnije sedele na prednjem sedištu, proletele su kroz vetrobransko staklo. Zbog teških povreda, iz kraljevačke bolnice prevezene su u KBC Kragujevac.

- Radili smo noćnu smenu, kada se začuo jak prasak. Izleteli smo na ulicu i videli dva auta u udesu, povređene, krv. Neverovatno brzo su vozili, jer su uspeli da otkinu čak tri ulične svetiljke – kaže jedan od radnika iz obližnje pumpe.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu