DVA NOVA AUTOMOBILA STIŽU IZ KRAGUJEVCA: Italijani planiraju džip i "500 đardinijeru" - iKragujevac


Vesti

Menadžment torinsko-američke grupacije planira da u kompaniji Fijat Krajsler Automobili Srbija proizvodi dva nova automobila - gradski džip (SUV) i novi model iz porodice "500" pod nazivom "đardinijera". SUV startuje sledeće godine, a novi model iz porodice 500 već 2021.

Stručnjaci torinske fabrike automobila su nedavno, svojim kolegama u Kragujevcu, nezvanično saopštili da je proizvodnja modela SUV u centru Šumadije gotovo izvesna, ali da se ne odustaje od "novog i modernizovanog" modela 500.

Ova štura informacija koju su stručnjaci iz Italije podelili sa članovima operativnog menadžmenta u Kragujevcu, prilikom nedavnog "skeniranja" montažnih traka u kragujevačkoj fabrici, dobila je smisao tek nakon zvanične informacije o mogućoj proizvodnji gradskog džipa u Kragujevcu i nešto manje formalne vesti, prema kojoj će se model "500 đardinijera" proizvoditi u Šumadiji.

Bez obzira na učestale prinudne odmore, stručnjaci iz Italije od svojih kolega u Kragujevcu zahtevaju da montažne trake svakog trenutka budu spremne za proizvodnju oko 185.000 vozila godišnje, a u toku ove godine su više puta saopštili da je pitanje trenutka kada će se doneti odluka o proizvodnji novog modela u "FCA Srbija".

U toku ove godine je sa montažnih traka sišlo oko 30.000 vozila. Do kraja godine bi u Kragujevcu trebalo da se proizvede još oko 15.000 vozila.

Zaposleni u FCA Srbija se sa kolektivnog godišnjeg odmora vraćaju 3. septembra. Zbog učestalih prinudnih odmora, zaposleni u kompaniji strahuju da će Italijani odustati od proizvodnje automobila u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu