Novo kreditno zaduženje Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Koliko iznosi kreditno zaduženje Kragujevca niko sa sigurnošću ne može da tvrdi, osim malog broja ljudi koji se bave finansijskim sektorom u gradskoj Upravi.

Iako se u medijima govori o prevelikoj zaduženosti Kragujevca, o tome da će se dugo voditi finansijska borba oko vraćanja kredita, čelnici ovog grada kao da ne vode osnovnu brigu, jer narod svašta "pozlaćuje", pa i kredite koji se gomilaju i čiji su rokovi otplate podugački.

Najnovije zaduženje od 250 miliona dinara na prvi pogled činilo se kao jedino rešenje za isplatu osnovnih dugovanja. Prvo prema Elektrošumadiji, iako Grad je sa EPS-om sklopio sporazum o reprogramu, Niskogradnja, PZP, Autosaobracaj, Vulović transport, Lasta, Ustanove kulture, Nada Naumović.

Sa očima uprtim u deo para od novog kredita, ovoga puta nisu “dobili” gotovo ništa. Najveći deo para otišao je putarima, i naravno sportskim klubovima.

Volimo što je ovo grad sporta, ali se ipak pitamo kako je i da li moguće da trener košarkaškog kluba Radnički prima platu kako nezvanično saznajemo od jedno 15 000 evra, i da svaki vaterpolista na ime mesečne zarade u džep stavi jedva nešto više od 10 000 evra?

Putari su dobili deo novca za osnovna namirivanja, ali će glavne saobraćajnice i dalje ostati bez asfalta, javna rasveta će funkcionisati samo ako se reprogram redovno uplaćuje.

Kultura i informisanje su u ovom gradu na poslednjem mestu, ali će se košarkaši, fudbaleri i naročito vaterpolisti i dalje “igrati” sa našim parama, uz obrazloženje da je ovo grad sporta i da se tako Kragujevac i cela Šumadija promovišu van granica zemlje.

U celoj zaduđenosti i kreditu od 250 miliona dinara koji je juče “legao” na račun Grada Kragujevca, građani će imati galvobolju i pitanje ko će i kako uz sva prethodna zaduženja to da vrati?
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu