Druga letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi - iKragujevac


Vesti

Zbog povećane potrebe za svim krvnim grupama u Službi za snabdevanje krvlju i krvnim produktima Kliničkog centra u Kragujevcu koja je naročito izražena u letnjim mesecima, Crveni krst u okviru Letnje kampanje organizovao je drugu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Pod pokroviteljstvom grada akcija se održavala od 10 do 16 sati u sali Hotela Nova Sicilijana i ukupno je prikupljeno nešto više od 70 jedinica krvi.

-služba za transfuziologiju Kliničkog centra ima dovoljne količine krvi i krvnih derivata. Takva saradnja već treću godinu za redom rezultira prestižnim priznanjem najhumanije sredine, kaže dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Bezbedno, efikasno i kontinuirano dobrovoljno davalaštvo krvi najvažniji je nacionalni resurs. Kragujevac sa preko osam hiljada prikupljenih jedinica godišnje prikazuje kako gradski zdravstveni sistem funkcioniše, a sve veći odziv mladih ukazuje na kvalitetan rad i promociju volontera gradske organizacije Crvenog krsta.

Sa prikupljenih preko 70 jedinica ove dragocene tečnosti organizatori su drugu letnju akciju ocenili uspešnom a za dobrovoljne davaoce kao i za prethodnu akciju održanu 25. jula, pored simboličnih poklona, Sportsko privredno društvo Radnički obezbedilo je po pet ulaznica za bazene.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu