Kragujevac u seoske puteve ulaže sedamsto miliona dinara - iKragujevac


Vesti

U putnu infrastrukturu grad Kragujevac ove godine ulaže 700 miliona dinara. Seoske saobraćajnice rade se po prioritetima kako bi se meštanima obezbedili što kvalitetniji uslovi života.

Voda, struja i put, najvažniji su za život na selu, kažu meštani Donjih Grbica. Živelo se ovde od davnina. I ostajalo. Raskošna priroda, plodna zemlja, četvororazredna škola, doprineli su da kuće i danas budu pune.

Vredni Grbičanci sada su dobili i tri kilometra novog asfaltnog puta.

"Bili smo u teškoj situaciji", kaže Dragan Marković, "velike rupe, ljudi tuda nisu mogli da prolaze kolima. Grad Kragujevac nam je izašao u susret, video je sve to i odradio."

Žarko Živković ističe da im put mnogo znači, jer su Grbice nedaleko od Kragujevca - 13 kilometara.

Ekipe Preduzeća za puteve prethodnih meseci radile su u šest sela i izgradile oko 20 kilometara asfaltnih puteva. Time je i završena prva faza ulaganja u seosku infrastrukturu, za koju je iz gradske kase izdvojeno 260 miliona dinara.

"Za sledeću godinu ćemo takođe posebnu pažnju posvetiti pre svega seosim područjima i prigradskom", kaže Vitomir Nedeljković, član GV Kragujevca za lokalnu samoupravu, "ujedno smo ove godine, kao grad Kragujevac, odvojili još 150 miliona za javno komunalno preuzeće JKP Šumadija koje treba da radi na revitalizaciji asfalta u gradu."

Grad Kragujevac i Preduzeće za puteve potpisali su još jedan ugovor vrednosti 250 miliona dinara. Nastavlja se ulaganje u infrastrukturu u selima i okolini grada, a ovih dana, putari su u Gornjim Grbicama, gde asfaltiraju dva i po kilometra puta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu