Ugovor sa Ministarstvom za projekat Novi poslovi za mlade - iKragujevac


Vesti

Projektom Novi poslovi za mlade u Kragujevcu, Grad Kragujevac, Kancelarija za mlade u saradnji sa Udruženjem Business Innovation Programs – BIPS, aplicirao je kod Ministarstva omladine i sporta. Sa 86,40 bodova jedan je od 9 projekata za koji su odobrena sredstva, a za njegovu realizaciju iz budžeta resornog ministarstva izdvojeno je 1 816 689, 50 dinara.

U Palati Srbije svečano su potpisani ugovori sa predstavnicima lokalnih samouprava čiji su projekti ove godine prošli na Javnom konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. U ime grada Kragujevca sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, ugovor je potpisao Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Ministarstvo omladine i sporta dodeljuje finansijska sredstva za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koje sprovode lokalne samouprave u cilju stvaranja uslova za unapređenje položaja i učešća mladih u lokalnoj zajednici i stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

Na Javni konkurs koji je Ministarstvo omladine i sporta raspisalo 25. marta 2019. godine pristiglo je 25 projekta od kojih je 9 odobreno, a za koje je Ministarstvo izdvojilo nešto manje od 15 miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu