Vozači, pažnja! Policija od ponedeljka sprovodi pojačanu kontrolu brzine - iKragujevac


Vesti

Akcija traje od 12. do 18. avgusta. Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 12. do 18. avgusta 2019. godine, navodi se u saopštenju MUP-a Republike Srbije.

Ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

- Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila - navodi se u saopštenju MUP-a.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu