HAPŠENJE ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA: Omogućili legalizaciju objekta u Kragujevcu koji nije ispunjavao uslove - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su omogućile legalizaciju jednog objekta u Kragujevcu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to.

Uhapšeni su T. S. (1966), odgovorno lice gradske Uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine u Kragujevcu i M.R. (1961) zaposlena u gradskoj Upravi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i D. S. (1975), vlasnika stovarišta građevinskog materijala "DSF" d.o.o i faktičkog vlasnika privrednog društva "DSF gradnja" d.o.o. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, kao i G. S. (1964) veštaka građevinske struke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave, saopštio je MUP.

Postoje osnovi sumnje da su T. S., M. R. i G. S. privrednom društvu, koje je u vlasništvu osumnjičenog D.S. omogućili da legalizuje nelegalno izgrađeni pomoćni objekat, čime je on ostvario pravo svojine nad objektom i materijalnu korist od 1.164.800 dinara, na koliko je i procenjena tržišna vrednost tog objekta.

Sumnja se da su T. S. i M. R. u 2018. godini, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, doneli rešenje i dopunsko rešenje o ozakonjenju pomoćnog objekta, u vlasništvu D. S., dok se građevinski veštak G. S. tereti da je u svom nalazu uneo neistinite podatake o vremenu početka izgradnje objekta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu