SAHRANJENA PORODICA PEŠIĆ: Vuka i Nauma došli da isprate drugari iz škole, ceo kraj nem od tuge - iKragujevac


Vesti

Selo Oplanić ispratilo je na večni počinak osmogodišnje blizance Vuka i Nauma koji su tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći koja se pre nekoliko dana dogodila na auto-putu kod Požarevca. U isto vreme, na gradskom groblju “Bozman” u Kragujevcu sahranjeni su njihov otac Aleksandar (42) i baka Stanica (75) Pešić.

Poslednju počast nastradalim dečacima došlo je da oda nekoliko stotina ljudi. U dvorištu kuće opelo su služili sveštenici sa teritorije opštine Knić koja je proglasila dan žalosti. Potom je tužna povorka krenula ka groblju.kolona.pngNeutešna majka Slavica jedva je koračala iza dva mala bela kovčega. Od nje se nisu odvajali brat Rade i majka Zorica, a neprestano je dežurala i lekarska ekipa.

U nepreglednoj koloni nemo su koračali rođaci, prijatelji, meštani Oplanića, ali i mališani koji su se družili sa Viktorom i Naumom.

Dečake su došli da isprate đaci Osnovne škole “Sveti Sava” iz obližnje Toponice, u kojoj je trebalo da Vuk i Naum pohađaju drugi razred.

Od dečaka su se oprostili i članovi KUD “Gornja Gruža” iz ovog sela, čiji su talentovani članovi bili nastradala braća.

- Deca su htela dođu organizovano, ali nisu mogli od tuge - pričaju nam meštani.

Podsetimo, Pešići su stradali kada su krenuli na odmor na Srebrno jezero. Nekoliko stotina metara od isključenja za Požarevac, u “sitroen” u kojem su bili, automobilom “folksvagen šara” udario ih je Adem Smail (49), finski državljanin albanskog porekla. Troje Pešića poginulo je na licu mesta, dok je drugi dečak preminuo u bolnici. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu