UŽASNI PRIZORI SA MESTA NESREĆE KOD BATOČINE: "Mercedesom" uleteo u kolonu sa svatovima i poginuo - iKragujevac


Vesti

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 14 časova, kod Batočine jedna osoba izgubila život, sedmoro je prošlo sa lakšim i težim povredama. Poginuo je Z. C. (47) iz Požarevca. Među povređenima su trudnica i dete (15).

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju po podne dogodila kod Batočine poginuo je Z. C. (47), iz Požarevca. Kako je Novostima rečeno u Osnovnom tužilaštvu u Kragujevcu, on je iz zasad neutvrđenih razloga svojim "mercedesom" prešao u suprotnu traku i udario u "alfa romeo", a zatim u drugi "mercedes" koji je išao iza. Četvrti automobil iz kolone, u nameri da izbegne udes, skrenuo je s puta i udario u zaštitnu ogradu.

Prema nezvaničnim informacijama, "mercedes" požarevačkih tablica udario je automobile sa putnicima iz Jagodine koji su krenuli na svadbu u Kragujevac.

U ovom udesu teže i lakše povređeno je sedam osoba. U Tužilaštvu kažu da je istraga u toku i da zasad ne mogu da saopšte druge detalje ove nesreće. U nesreći su učestvovala četiri vozila, a sudar se dogodio u mestu Rogot kod Batočine.

Svi povređeni zbrinuti su u kragujevačkom Kliničkom centru i, kako kažu lekari, svi su u stabilnom stanju i van su životne opasnosti. Petnaestogodišnje dete, koje je povređeno u ovoj nesreći, ima posekotine, njegove povrede okarakterisane su kao lakše i nalazi se na odeljenju Dečje hirurgije.

Lakše povrede ima i trudnica, koja je u petom mesecu trudnoće, a lekari kažu da je i ona stabilno i smeštena je na odeljenje ginekologije.

Kako je kazala dr Borka Milev, dežurni lekar u Urgentnom centru, petoro povređenih u ovom udesu nalazi se na lečenju u ovoj ustanovi.

- Imaju teže telesne povrede, prelome rebara i druge ozlede. Jedna žena ima i povredu jetre i u toku su dodatne analize i dijagnostika. Svi su u stabilnom zdravstvenom stanju i van životne opasnosti su - rekla je dr Milev.

Među teže povređenima su dva bračna para srednjih godina. Prema nezvaničnim informacijama, povređeni u ovoj nesreći krenuli su na venčanje u Kragujevac. Jedna rođaka povređene trudnice, koja nije želela da se predstavi, kratko nam je kazala da su iz Jagodine krenuli na venčanje u Kragujevac. Devojka je iz Jagodine, a mladoženja iz Kragujevca.

Put blokiran

Put Batočina - Kragujevac bio je blokiran dok je trajao uviđaj. Saobraćaj se odvijao alternativnim pravcima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu