Održano predavanje profesora iz Osjeka - iKragujevac


Vesti

Centar za naučno-istraživački rad Srpske akademije nauka i umetnosti Univerziteta u Kragujevcu je u Rektoratu, posredstvom novoosnovanog Instituta za informacione tehnologije, organizovao predavanje profesora Fakulteta agrobiotehničkih nauka iz Osjeka dr Draga Brešla.

„Antioksidacijska aktivnost polifenola“ bila je tema predavanja koje je profesor Bešlo podelio sa kolegama iz Kragujevca.

Uz napomenu da je standardizacija metode istraživanja preko potrebna, profesor se posebno osvrnuo na koncentraciju ove supstance u medu.

Predavanje je inicirao, kako navode u kragujevačkom Centru za naučno-istraživački rad SANU, vršilac dužnosti direktora Instituta za informacione tehnologije u Kragujevcu, Zoran Marković koji kaže da informatika i poljoprivreda imaju dodirne tačke.

Profesor Marković kaže, takođe, da ovakva multidisciplinarost povezuje naučnike, a formiranjem kragujevačkog Instituta širi naučnu bazu za buduća pokoljenja, jer talentovanih mladih ljudi posvećenih nauci, tvrdi, u Kragujevcu ima.

 

Izvor: RTK

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu