Kragujevčanin Goran Nikolić HEROJ NAŠE GENERACIJE - iKragujevac


Vesti

Goran Nikolić, kragujevački paraolimpijac od 18. aprila do 3. jula ove godine istrčao je 77 maratona za 77 dana na stazi u Čikagu i time ostvario svoj novi rekord. Ovaj uspešno završen atletski poduhvat svečano je obeležen prijemom u Biznis – inovacionom centru kome su pored članova njegovog tima, saradnika i prijatelja prisustvovali i predstavnici grada, Kluba malog fudbala Ekonomac i Delta fondacije.

Čestitajući na podvigu gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da je Goran svojim poduhvatom visoko postavio lestvicu za koju ćemo svi morati mnogo da se potrudimo kako bismo dostigli takav uspeh.

Goran je istrčao 77 maratona za 77 dana i preneo svima jasnu poruku, a to je da se trudimo da posao koji radimo, radimo najbolje što možemo, kao što to on radi. Stajaćemo iza svake njegove buduće ideje i njegovu poruku širiti dalje. Razlog zbog koga je počeo da trči ovaj maraton svakako ćemo pre ili kasnije završiti. Goran je heroj naše generacije i svojim poduhvatom je preneo pravu poruku i neka bude inicijalna kapisla za nastavak i obnovu onoga što je iz najboljih mogućih namera započeto, rekao je gradonačelnik Nikolić.

Sa pet posto vida Goran Nikolić je uspeo da za 77 dana na stazi u Čikagu pređe preko tri hiljade kilometara kako bi prikupio sredstva za završetak izgradnje sportske hale Bogoslovije “Sveti Jovan Zlatousti”.

Imao sam uzvišeni cilj a to je dovršavanje jednog javnog dobra i privođenje nameni sportske hale Bogoslovije čime bismo postigli da ceo prostor i sadržaji u njemu budu apsolutno pristupačni osobama sa invaliditetom. Kada imate tako snažan cilj, meni bar, i nije palo teško iako nam vremenski uslovi i nisu išli na ruku. Ipak smo uspeli da ga ostvarimo, kazao je Goran Nikolić.

Kragujevački paraolimpijac prvi sportski podvig ostvario je 2012. godine, kada je istrčao 10 maratona za 10 dana, od Kragujevca do Mostara, 2016. godine za 55 dana istrčao je 55 uzastopnih maratona, a nove rezultate zabeležene GPS satom kao dokazni materijal ovih dana će poslati na verifikaciju za nov Ginisov rekord. Prikupljena sredstva biće utrošena za projekat adaptacije sportske sale i izradu projekta virtuelne šetnje.

U znak sećanja na ovaj atletski poduhvat, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić uručio je Goranu Nikoliću zlatnik sa likom Bogorodice.2-21.jpg

4-16.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu