I pored loših vremenskih uslova održano takmičenje u visinskim skokovima u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

14. Međunarodno takmičenje u visinskim skokovima u vodu pod nazivom Kragujevac 2019 održano je na otvorenim bazenima u Kragujevcu.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 20 takmičara iz 6 zemalja. Titulu najboljeg ove godine odneo je Džimi Andersen iz Danske.

Na 14. Međunarodnom takmičenju u visinskim skokovima u vodu učestvovalo je 20 takmičara iz Danske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Takmičari su skakali po tri skoka u tri serije sa tornja visine 15 metara.

Posetioci na otvorenim bazenima i pored lošeg vremena uživali su u ovom atraktivnom sportu i videli razne stilove visinskih skokova u vodu.

Brzina skakača pri slobodnom padu iznosi oko 70 km/h što dovoljno govori o težini ovog sporta.

Za bezbednost takmičara brinule su spasilačke ekipe i ronioci dok su odluku o najboljem skoku i takmičaru ovogodišnjeg takmičenja Kragujevac 2019 donele licencirane sudije iz Slovenije i Srbije.

Zbog vremenske nepogode i jake kiše takmičenje je prekinuto i posle druge serije skokova doneta je odluka o pobedniku.

Po odluci stručnog žirija treće mesto osvojila je Laura Rouz iz Sjedinjenih Američkih Država, drugo mesto pripalo je Alešu Karničniku iz Slovenije dok je Danac DŽimi Andersen dobio najbolje ocene i zasluženo osvojio prvo mesto.

Međunarodno takmičenje na otvorenim bazenima organzovalo je Sportsko privredno društvo Radnički pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu