Kragujevac dobio projekat podržan od strane švajcarske organizacije HEKS/EPER - iKragujevac


Vesti

U Beogradu je 3. jula 2019. godine svečano potpisan Sporazum o saradnji između Ekumenske humanitarne organizacije (EHO) i grada Kragujevca. U ime našeg grada, sporazum je potpisao prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje. Osam partnerskih lokalnih samouprava (Obrenovac, Zvezdara, Žabalj, Kragujevac, Šabac, Aranđelovac, Smederevska Palanka i Novi Sad) je izabrano iz cele Srbije i učestvovaće u implementaciji projekta „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji 2019 – 2022“. Projekat je podržan od strane švajcarske organizacije HEKS/EPER i obezbeđen je inicijalni budžet od 30.000.000 dinara.

Prof. dr Nedeljko Manojlović je izrazio zadovoljstvo i zahvalio se Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji i HEKS/EPER-u što su izbrali grad Kragujevac za partnersku lokalnu samoupravu u kojoj će se sprovoditi ovaj projekat.

“Ovo je veoma važan projekat za naš grad. Jedan smo od dva grada u kome će se ovaj projekat sprovoditi kroz sve tri komponente, a to su: pružanje podrške ozakonjenju stambenih objekata i unapređenje uslova stanovanja u podstandardnim naseljima, podizanje kapaciteta obrazovnih institucija za podsticanje socijalne inkluzije dece u obrazovanju i podrška unapređenju međusektorske saradnje i stvaranje jednakih mogućnosti građana na pravnu zaštitu.” Projekat je usklađen sa Strategijom za inkluziju Roma i Romkinja u Srbiji za period od 2016. do 2025. godine. EHO i partnerske lokalne samouprave ovim projektom doprinose realizaciji mera i aktivnosti definisanih u navednoj strategiji i drugim strateškim dokumentima koji doprinose inkluziji osetljivih grupa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu