Počinje LETNJA STRUČNA PRAKSA - iKragujevac


Vesti

Za studente završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija koji su konkurisali za program Studentske letnje prakse, Stefan Nikezić pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi organizovao je prijem. Grad Kragujevac i Univerzitet već sedmu godinu zaredom projekat uspešno realizuju u okviru koga studenti tokom jula i avgusta obavljaju stručnu praksu u Gradskoj upravi i u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Kragujevac. Ove godine letnju stručnu praksu obaviće 14 studenata.

Grad Kragujevac je ove godine ponudio 123 slobodne pozicije za koje su studenti mogli da apliciraju u 11 gradskih uprava i 10 preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Kragujevac. Letnja stručna praksa se realizuje poslednjih sedam godina a namera je da pomognemo studentima da se pripreme za dobru poziciju na tržištu rada i odgovore potrebama poslodavaca ali i da svoje teorijsko znanje stečeno na fakultetima primene u praksi, rekao je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika čestitajući studentima na dobijanju stručne prakse.

Prof. dr Živadin Micić, prorektor za nastavu i studentska pitanja govoreći o iskustvu i povezivanju stečenog znanja sa praksom u najkraćem je objasnio aspektima planiranja, na početku, realizacije u fokusu procesa, zatim verifikacije i unapređenja znanja a znanje se unapređuje praksom, rekao je on, dok s druge strane postoje elaborati svih gradskih uprava i učešće mentora koji prate studente tokom prakse.

Prijemu u Gradskoj upravi prisustvovale su Marija Đoković, koordinator Kancelarije za mlade i Milena Mijailović Janković iz Centra za razvoj karijere.

Ove godine 12 studenata Ekonomskog fakulteta i dva studenta FILUM-a, od kojih je jedan nedavno diplomirao, četiri sa master studija a ostali sa završnih godina osnovnih akademskih studija, u julu i avgustu biće raspoređeni u gradskim upravama i preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Kragujevac i to u poreskoj upravi, javnim nabavkama, upravi za opšte i zajedničke poslove, za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, u Zavodu za zaštitu spomenika kulture i Biznis-inovacionom centru.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu