Četiri Kragujevčanke proglašene za NAJBOLJE nastavnike bivše Jugoslavije - iKragujevac


Vesti

Naporan i kvalitetan rad prosvetnih radnika obično je neprimetan jer su u prvom planu učenici koji u radu sa njima ostvaruju nagrade i priznanja.

Zbog toga su prosvetni radnici sa prostora bivše Jugoslavije osnovali Asocijaciju najboljih nastavnika na teritoriji šest država koje su nekada činile zemlju u kojoj smo živeli, Jugoslaviju.

Četiri Kragujevčanke u naš grad vratile su se sa titulom najboljih nastavnika Jugoslavije, a žiri je bodovao njihov rad prema strogim kriterijuma koje su morale da ispune.

Jasmina Micić radi 30 godina kao profesorka matematike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Učenici ove prestižne srednje škole postižu odlične rezultate u oblasti matematike u zemlji i inostranstvu.

Snežana Đorđević u nastavi je više od tri decenije, a kao učiteljica radila je u kragujevačkim osnovnim školama.

Sada radi i živi u Beogradu.

Zorica Mihajlović koja je dobitnica nagrade za najboljeg prosvetnog radnika Jugoslavije, kao učiteljica provela je 15 godina u školi „21. oktobar“.

Poslednjih 14 godina predaje učenicima viših razreda osnove škole srpski jezik i književnost u školi „Mirko Jovanović“.

Četvrta dobitnica priznanja Najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije je učiteljica Biljana Vulović koja radi u školi „Sveti Sava“ u Toponici, a u prosveti je 24 godine.

Kako kažu, nagrada mnogo znači, ali i obavezuje.

Prošle godine raspisan je konkurs kojim je, na osnovu 27 vrlo zahtevnih kriterijuma, definisano ko može da bude najbolji nastavnik u bivšoj Jugoslaviji.

Prvo okupljanje održano je u Skoplju, a drugo u Budvi.

Ministarstva ove dve države, lokalne zajednice i mediji podržali su kampanju koja se odnosi na organizovanje konferencija.

Oni nastavnici, učitelji i vaspitači koji su postigliu sa svojim učenicima najbolje rezultate na takmičenjima, učestvovali u radionicama i projektima, mogu da se prijave za ovu nagradu.

Grad koji je dao najbolje prosvetare u regionu je Kragujevac, ponosno ističu nagrađene Kragujevčanke.

Krajem oktobra, treća međunarodna Konferencija asocijacije prosvetnih radnika bivše Jugoslavije biće održana u Beogradu.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu