SEĆATE SE BRUTALNO PRETUČENOG MATURANTA IZ KRAGUJEVCA? Stefan je nekad bio "kao biljka", a danas ponovo može da hoda - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanin Stefan Jovanović žrtva nasilnika koji ga je pre šest godina brutalno prebio bejzbol palicom, nakon žestoke borbe za život i lekarske terapije danas ponovo može da hoda.

- Naš sin je bio kao biljka. I kada je izašao iz kome posle tri i po meseca, sve je morao od početka da uči. Da ponovo govori, da hoda, pokreće ruke, noge... Retko ko je i prognozirao da će da preživi... - kazali su Stefanovi roditelji Nebojša i Miroslava.

Sve se, kako se već pisalo, dogodilo 28. marta 2013. godine, kada je ovaj mladić, tada maturant, otišao u Politehničku školu, gde su ga krvnički napali u kafiću nedaleko od ove obrazovne ustanove.

Nakon toga usledio je pravi pakao - urgentni centar, operacija na mozgu, gubljenje vida, spasavanje ruke...

- Stefan je bio u komi dva i po meseca. Tek posle četiri meseca je počeo da priča, i tada smo i saznali da ne vidi. To je bilo strašno. Video je na levo oko jedino senke, a desno oko mu je ostalo bez funkcije. Dobio je povrede opasne po život, retko je ko verovao da će preživeti. - objasnila je ranije Mira.

Mladić je nekada bio visok i snažan sportista, a kobnog dana, s leđa, dok je pio kafu s drugaricom, dobio je više udaraca u glavu bejzbol palicom.

Jakog duha, hrabar i borben, Stefan ne gubi nadu, a invalidska kolica koja je godinama koristio, sprave i traka za trčanje u dvorištu samo su dodatna motivacija da nastavi dalje.

Cela porodica, zapravo, posvetila je ostatak života tome.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu