Danas opet sunčano i toplo, a onda pakao: Uživajte u prijatnom vremenu, EVO KADA KREĆU VRELI DANI! - iKragujevac


Vesti

Lep letnji dan, bez preterano visokih temperatura i padavina, očekuje nas i danas. Jutarnja temperatura kretaće se od 10 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 30.

I u Kragujevcu će biti pretežno sunčano, uz slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura iznosiće oko 18 stepeni, a najviša oko 30 stepeni.

I to nije ništa u odnosu na vreme kakvo nas očekuje od sutra. Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS) upozorio je da se u ponedeljak i utorak u većini mesta očekuje veoma toplo vreme s najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 38 stepeni. Očekuju se i veoma visoke vrednosti UV zračenja.

Dakle, zbog veoma visokih temperatura i veoma visokih vrednosti UV zračenja biće neophodan ogroman oprez i izbegavanja boravka na otvorenom u najtoplijem delu dana. Savetuje se da se na put ne kreće u najtoplijem delu dana, već u ranim jutarnjim ili u večernjim časovima. Preporučuje se da temperatura u klimatizovanim prostorijama i u vozilima bude niža za sedam do osam stepeni od spoljne i nikako više.

U noći između utorka i srede sa severozapada se očekuje manje osveženje u vidu pojačanog severozapadnog vetra, a na području Vojvodine, Beograda i severozapadnih predela Srbije biće uslova za pljuskove sa grmljavinom, pa i lokalne grmljavinske oluje i nepogode.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu