Prevarant iz Beograda zaveo Kragujevčanku preko Fejsbuka, pa za pet meseci njoj, njenoj majci i drugarici uzeo MILION DINARA PA NESTAO! - iKragujevac


Vesti

Boža Anđelić (46) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je prošle godine prevario tri Kragujevčanke za novac, obećavajući im da će ih zaposliti u javnim preduzećima u ovom gradu. Zauzvrat, od svake je tražio po 3.500 evra, a kada je dobio novac, nestao je.

Anđelić je prvu žrtvu upoznao preko društvene mreže i lažno joj se predstavljao kao veoma uticajna osoba. S Kragujevčankom, starom 37 godina, stupio je u ljubavnu vezu, a tokom pet meseci uspeo je da prevari njenu majku i prijateljicu, obećavajući im odlična radna mesta.

Jedna od oštećenih žrtava je za "Alo!" ispričala kako je nasela na prevaru.

- Božu sam upoznala preko svoje prijateljice, s kojom se zabavljao i ništa mi nije bilo sumnjivo. Izgledao je kao fin gospodin i govorio nam je kako poznaje mnoge važne ljude. Obećavao nam je dobar posao u javnim preduzećima, ali je uslov bio da svaka mora radno mesto da podmaže s po 3.500 evra. Pošto se zabavljao sa mojom prijateljicom i družile smo se s njim, ništa nismo sumnjale i dale smo mu traženi novac - priča Kragujevčanka, koja je zahtevala da ostane anonimna.

Ona navodi kako im je Boža pričao da je dobar s direktorima javnih preduzeća u kojima treba da ih zaposli, a hvalisao se da poznaje čak i neke političare.

- Pričao mi je da radi kao menadžer fudbalskog tima u Grčkoj, a da u Kragujevac dolazi samo kada su oni negde na pripremama. Nije imao svoj stan u našem gradu, ni automobil, ali sam mu verovala jer je uvek bio tačan kada bismo negde dogovarali sastanak. Uvek je bio lepo obučen i ništa nismo sumnjale. Govorio nam je da biramo gde će da nas zaposli i sugerisao nam je gde bi nam bilo bolje - kaže prevarena žena i dodaje da im je Anđelić rekao da je razveden i da ima dvoje maloletne dece.

Anđelić je, pored svoje devojke iz Kragujevca, uspeo da prevari i njenu majku, koja ima lokal u tom gradu, otkriva žrtva prevejanog prevaranta.

Da je prevarena, kaže, shvatila je kada joj je on prestao da se javlja punih mesec dana.

- Uvek smo se dopisivali preko Fejsbuka ili mobilnog, ali je prestao da odgovara na moje pozive i poruke. Imao je dva ili tri profila na Fejsbuku, ali ni na jedan mi se nije javljao. Onda smo slučaj prijavile policiji - kaže ona za "Alo!".0321.jpgNovac uplatio na majčin račun

Anđelić je od svojih žrtava zahtevao da novac uplaćuju na račun njegove majke. Oštećene su uplatile ukupno 1.045.000 dinara. Njemu je određen pritvor do 48 sati, posle čega treba da bude izveden na saslušanje.

Preti mu do osam godina robije

Advokat Biljana Čubrilo iz Beograda kaže za "Alo!" da Anđeliću preti kazna od jedne od osam godina zatvora.

"Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist i dovede nekog lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne, za sumu veću sumu preko 450.000 dinara, onda će se učinilac kazniti zatvorom od jedne do čak osam godina. Ukoliko se dokaže njegova krivica, oštećene imaju pravo na naknadu štete", objašnjava Čubrilo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu