RADOVI NA SANACIJI ŠTETE: Rad u dve smene na sanaciji štete nakon poplava u ugroženim naseljima! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Nevreme koje je juče u popodnevnim satima zahvatilo područje Kragujevca najviše problema prouzrokovalo je u prigradskim naseljima, gde su poplavljena dvorišta i stambeni objekti, a u ulicama koje nisu asfaltirane voda je odnela kameni materijal. Najugroženija naselja su Grošnica, Ždraljica, Beloševac, Ilićevo, Erdeč i Veliko Polje.

Kanalizacija nije mogla da prihvati ogromnu količinu kiše koja se sručila na naš grad. Gradska mehanizacija je poslata na sva ugrožena područja!

Četiri ekipe JKP Šumadija bile su na terenu u Korićanima, delu Grošnice, Uglješnici, Erdeču, Beloševcu i radile na sanaciji štete nakon obilnih padavina. Radi se vredno u dve smene.

Imali smo tešku situaciju, reke i potoci se nisu izlili, ali je najveći problem sa kišnom kanalizacijom, problem su strme i neasfaltirane ulice, nedostatak kišne kanalizacije i to je nešto što nam se za mesec dana dešava već drugi put, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Zbog toga je odlučeno da se 400 miliona dinara, opredeljenih za asfaltiranje i revitalizaciju puteva u celom gradu, preusmeri na rešavanje kritičnih tačaka u prigradskim naseljima koja su tokom juna imala najviše problema. Zakazan je i hitan sastanak sa predstavnicima JP Urbanizam, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Preduzeća za puteve, kako bi inženjeri odmah krenuli sa projektovanjem tamo gde je potrebno proširenje kišne kanalizacije ili instaliranje nove, kao i tamo gde je potrebno hitno asfaltiranje, čim se za to steknu uslovi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu