''Fića fest'' danas u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Tradicionalna manifestacija koja okuplja ljubitelje fića iz Srbije i zemalja u okruženju „Fića fest“ održaće se danas u Kragujevcu 15. put.

Pored izložbe popularnih automobila nacionalne klase u velikom parku biće organizovan i defile kroz grad, a planiran je i prigodan kulturno-umetnički program.

Organizaori „Fića festa“ su Udruženje ljubitelja fića, grad Kragujevac i Gradska turistička organizacija.

Ove godine, Udruženje ljubitelja fića organizuje 15-ti jubilarni „Fića fest“.

Očekuje se da oko stotinu vlasnika „Zastave 750“, prisustvuje ovogodišnjoj manifestaciji kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

Organizaori najavnjuju da će svakom učesniku biti dodeljena zlatna medalja i zahvalnica za očuvanje i negovanje balkanskog brenda automobilske industrije.

Ljubitelji fiće manifestaciju organizuju u saradnji sa lokalnom samoupravom, Udruženjem „Kragujevac –naš grad“ i Gradskom turističkom organizacijom, u kojoj je fića i dalje najpopularniji suvenir.

Tradicionalno okupljanje vlasnika fića podrazumeva druženje, ali i neizostavnu razmenu saveta kako da se vremešni lepotani na najbolji način opreme i održavaju.

Inače, ovogodišnjom manifestacijom se ujedno obeležava 54-ogodišnjica od početka proizvodnje „Zastave 750“ i 21 godina od kada je prestala izrada tog vozila.

Za 30 godina koliko je trajala proizvodnja, sa montažnih linija kragujevačke „Zastave“ sišlo je više od 930 hiljada fića, a mnogi od njih i danas se voze na području bivše Jugoslavije.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu