Važno upozorenje za sve koji putuju na Halkidiki: "Ovakva kazna je sraman potez grčke policije" - iKragujevac


Vesti

Iako vam se čini da policije u Grčkoj nema, naši turisti se pre neki dan na Halkidikiju u mestu Kriopigi na Kasandri doživeli veliku neprijatnost.

Policajci su ih kaznili skidanjem tablice, oduzimanjem dokumenata i kaznom od 200 evra zbog prelaska preko pune linije.

Njihovo iskustvo prenosimo u celosti:

-Moram da Vas obavestim o današnjim neprijatnostima na Halkidikiju tj. mestu Kriopigi i skretanju za Hotel Palladium. Danas su policajci tri porodice kaznili skidanjem tablica, oduzimanjem dokumenata i kaznom od 200 evra zbog prelaska preko pune linije kada se izlazi sa puta koji je glavni prilaz hotelu tj. hotelima na gornjoj strani magistrale. Jeste dupla puna linija, ali ovo je izlaz i ulaz za hotele!

Sve bi bilo ok da ima makar nekog upozorenja, znaka, što naravno ne postoji. Vidite slike u svakom slučaju... Policija je danas čekala na 50 m odavde ka Afitosu pravac tj. skretanje za plažu Agora. Ne postoji znak da je nedozvoljeno skretanje levo, da je jasno istaknuto, ali ovako kazniti nekoga je sraman potez policije (uzgred sve su u pitanju porodice).
Niko ne pretiče niti se iživljava već izlazi na magistralni put za koji nema znaka da je negde zabranjeno skretanje (u našem slučaju na levo). Sutra idemo u policiju da vidimo kako će konačno biti, ako imate neki savet pišite...".

-Saobraćajne kazne od prošle godine u Grčkoj su veoma visoke i osim novčanog iznosa uključuju i oduzimanje dokumenata na 2 meseca kao i skidanje i zadržavanje tablica. Vodite računa gde parkirate, nemojte voziti i razgovarati mobilnim telefonom, poštujte ograničenja brzine, pune linije, semafore itd, upozoravaju sa Fejsbuk stranice grckainfo.

-Jel postoji neki drugi prilaz hotelu ili je samo taj gde se MORA preci preko duple pune? Ako je jedino To nacin za gusu hvatati vlasnika hotela jer je duzan Da obezbedi gostima prilaz koji NE ugrozava ni saobracaj ni propise, napisao je jedan komentator.

Drugi nisu imali razumevanja za ovaj prekršaj:

-Presla duplu punu i policija se iživljava, skida tablice i tera da se plati kazna. Kod nas je to dozvoljeno, stvarno su bezobrazni.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu