Studenti farmacije iz Hamburga u poseti Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U okviru TVIN projekta Evropske asocijacije studenata farmacije, u Kragujevcu do 14. juna boravi osmoro studenata farmaceutskog fakulteta iz nemačkog grada Hamburga (Fachschaftsrat pharmazie Hamburg), čiji su domaćini studenti farmacije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Tokom petodnevne posete oni će učestvovati u radionicama i predavanjima, posetiti laboratoriju Galenike, Klinički centar, obići kulturno istorijske znamenitosti Kragujevca a predviđen je i izlet do Oplenca.

U znak dobrodošlice i zahvalnosti što su studenti iz Hamburga odabrali Kragujevac, kao destinaciju koju ću posetiti u okviru TVIN projekta član Gradskog veća za obrazovanje prof. Dr Nedeljko Manojlović organizovao je svečani prijem.

Imajući u vidu da su oni prvi put u Srbiji i Kragujevcu, prof. Manojlović ih je upoznao sa istorijskim i obrazovnim nasleđem našeg grada i razmenom studenata i đaka koja je postignuta do sada.

Proteklih godina imamo intenziviranu međunarodnu saradnju iz oblasti obrazovanja u našem gradu. Dolazili su nam profesori, učenici i studenti iz različitih zemalja, Rusije, Nemačke, Francuske, Poljske i drugih. Cilj ove posete je povećanje mobilnosti studenata i nastavnika i uspostavljanje bilateralne saradnje između obrazovnih institucija Kragujevca i obrazovnih institucija Nemačke, kazao je prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

Ove posete su za nas izuzetno važne, ne samo što ostvarujemo nove kontakte sa sudentima iz drugih zemalja, već nam je jako bitno da se tokom naših studija upoznamo i sa sistemima obrazovovanja van Nemačke, rekla je Felicitas Erdt, studentkinja iz Hamburga.

Govoreći o prvim utiscima, svi nemački studenti uočili su veliko gostoprimstvo, otvorenost i srdačnost, ali i da je Srbija jedna mešovita sredina koja može da ponudi mnogo više nego što se od nje očekuje.

Inače, Tvin je jedan od najatraktivnijih EPSA (Evropske asocijacije studenata farmacije) projekata koji predstavlja bilateralnu razmenu studenata sa farmaceutskih fakulteta iz različitih evropskih država. Sastoji se iz edukativnog i društvenog dela i prilika je za upoznavanje novih ljudi, njihovih kultura, običaja, ali i usavršavanje i unapređivanje znanja iz oblasti farmacije.4-13.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu