Sanacija mosta “Ćiftina ćuprija” - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac početkom sledeće nedelje počinje radove na sanaciji pešačkog mosta preko reke Lepenice – “Ćiftine ćuprije”.

Iako je bilo planirano da se sa sanacijom mosta počne ranije, grad Kragujevac je uvažio molbu direktora i uprave OŠ “Milutin i Draginja Todorović”, kao i roditelja čija deca pohađaju nastavu u ovoj kragujevačkoj školi i odložio radove do završetka školske godine.

Most će za pešački saobraćaj biti zatvoren u subotu 15. juna, a rok za završetak radova je 45 dana.

Ugovorena vrednost sanacije mosta “Ćiftina ćuprija” koju finansira Grad Kragujevac je blizu 11 miliona dinara a planirano je kompletno uklanjanje prilaznih armirano-betonskih stepeništa sa obe strane mosta i izrada novih sa kvalitetnom oblogom, zatim uklanjanje postojećeg asfaltnog zastora i izrada nove hidroizolacije i novog asfaltnog završnog sloja. Predviđeno je i uklanjanje kompletnih konzolnih prepusta sa spoljašnjih strana glavnih nosača, po celoj dužini mosta i izrada novih, a dotrajala i nebezbedna ograda biće zamenjena novom.

Poznati kragujevački most na Lepenici biće i osvetljen sa obe strane i to sa po tri kvalitetne led svetiljke na čeličnim stubovima visine tri metra.2-11.jpg3-11.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu