U putnu infrastrukturu grad Kragujevac uložiće 700 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Na teritoriji grada Kragujevca počela je sezona radova na revitalizaciji i izgradnji putne infrastrukture. Ekipe i mehanizacija Preduzeća za puteve trenutno rade punom parom na šest gradilišta, uglavnom na seoskom području, koje za lokalnu samoupravu predstavlja prioritet.

Tokom vikenda, radove u selima Đuriselo i Lužnice obišao je Vitomir Nedeljković član Gradskog veća za lokalnu samoupravu sa saradnicima.

Izlazeći u susret potrebama građana, koji su na asfalt čekali godinama, sređuju se, revitalizuju i asfaltiraju putni pravci koji će prigradsko i seosko područje povezati sa gradom. U putnu infrastrukturu ove godine biće uloženo rekordnih 700 miliona dinara. Vrednost radova u prvoj fazi iznosi 260 miliona dinara, a ovih dana grad Kragujevac i Preuzeće za puteve potpisaće još jedan ugovor „težak“ 250 miliona dinara. Svi radovi izvode se u dogovoru sa građanima i u skladu sa strategijom razvoja grada Kragujevca, rekao je Vitomir Nedeljković. Pored toga, iz budžeta grada opredeljeno je još 150 miliona dinara za radove koje će na revitalizaciji puteva u prigradskom i gradskom području, obaviti JKP Šumadija Kragujevac.

Ekipe Preduzeća za puteve izvode radove na kompletnoj rekonstrukciji puta u selu Lužnice, od glavnog magistralnog puta Kragujevac – Topola u dužini od 3,5 kilometra. Pored asfaltiranja puta u Đuriselu, radovi se izvode u Gornjim Grbicama i Trmbasu, dok se u selu Maršić radi put dužini od 3,5 kilometara, koji će taj pravac spojiti sa državnom putnom deonicom.

Do kraja jula, kako je planirano, meštani Masloševa kod Stragara dobiće put u dužini od 3 150 kilometara, a u pripremi je i otvaranje gradilišta u Donjim Grbicama.2-1.jpg5-1.jpg6.jpg

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu