KRAJ MISTERIJE: Rešen bizaran slučaj nestanka starice iz Kragujevca, policija Zoricu (73) pronašla "mumificiranu" - iKragujevac


Vesti

Zorica Miletić iz Kragujevca poslednji put je viđena u aprilu 2016, a na nadgrobnom spomeniku joj stoji da je umrla na stoti rođendan.

Nakon što su komšije, nakon tri godine, podigle uzbunu i alarmirale sve moguće državne organe, ali i medije, jedna od najvećih kragujevačkih misterija je rešena u samo jednom danu.

Naime, Sedamdesettrogodišnja Zorica Miletić popodne je pronađena mrtva u svom stanu u Ulici Kneza Miloša 23, 21. maja u popodnevnim satima.

TRI GODINE NIKO NIŠTA NIJE OSETIO

Nesrećna žena, koja je takoreći mumificirana, je pronađena mrtva u krevetu svog doma, pokrivena do brade. Sve upućuje na to da je odavno umrla.

Uzrok i vreme smrti tek treba da se utvrde, a ono što je još uvek neobjašnjivo jeste kako to da za tri godine, kada je Zorica poslednji put viđena, niko od komšija nije osetio nikakav neprijatan miris koji je, po svim pravilima, trebalo da izbija iz stana.

MISTERIJA SPOMENIKA

Ono za šta, još uvek, niko nema objašnjenje jeste ko je i zbog čega na nadgrobni spomenik kao godinu Zoričine smrti stavio 2046.

Zorici Miletić iz Kragujevca misteriozno se izgubio svaki trag još aprila 2016. godine, da bi na nadgrobnom spomeniku na mestu gde bi trebalo da bude sahranjena takođe misteriozno osvanula 2046. kao godina njene smrti!

- Niko ne zna šta je s tom ženom, bila je malo čudna i asocijalna... Njen nestanak je prava misterija, a misterija je i to što je na nadgrobnom spomeniku na mestu gde su sahranjeni njen brat i majka kao njena godina smrti uklesana 2046. Tada bi ona napunila sto godina, ona je dizala taj spomenik, samo ona zna zašto je odlučila da kamenoresci uklešu tu godinu - svedoči za Kurir njen komšija Zoran Savić.

Zorica se, kako saznajemo, nije udavala, nema dece, a brat i majka su joj umrli. Poslednji put je viđena ispred solitera u aprilu 2016. godine, u Ulici kneza Miloša, gde je stanovala. Komšije kažu da je imala naviku da na duže ode iz Kragujevca, ali da se vraćala. Kada su primetili da se računi u sandučetu gomilaju i da je prozor konstantno otvoren, javila se sumnja, pa su slučaj prijavili policiji 2018. Međutim, istraga nije daleko odmakla.

- Posle druge godine posumnjao sam da tu stvari nisu čiste. Kasnije sam krenuo u potragu za Zoricom, saznao sam da ni penziju nije podizala od aprila 2016. Pokušao sam da dođem i do njene familije u Donjoj Sabanti, međutim, niko nije znao da mi kaže ko je od meštana u srodstvu s njom - priča Savić i dodaje da su nedavno obnovili prijavu policiji.

Komšinica Nadežda Todorović kaže da je Zorica pre penzije radila kao dizajner, a da je njen brat Zoran bio slep i da mu je bila odsečena jedna noga. Zoran je ubrzo nakon odlaska u starački dom preminuo, ali Zorica Nadeždi to nije rekla, za to je sama slučajno saznala kad je bila na groblju.

- Znam da je Zoran zaveštao organe. Poslednji put sam je nakon duže vremena srela 2016. ispred zgrade. Rekla je da je bila u banji i da ćemo pričati, a onda je ušla u taksi i otišla. Posle toga je nisam videla. Misterija... Ne znamo da li je živa ili ne. Plašim se da nije umrla, da je nisu negde drugde sahranili. Možda je i u nekom domu, možda je postala dementna ili se razbolela. Možda je i u inostranstvu. Da je preminula ovde u stanu, osetio bi se smrad - priča nam Nadežda i dodaje da niko nije dolazio da se raspituje o Zorici.

NEZAPAMĆENA MISTERIJA U KRAGUJEVCU: Zorica (73) je nestala bez traga pre tri godine, a onda se na njenom spomeniku pojavila godina smrti 2046?! (FOTO)

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu