Kragujevac posetili učenici iz Švedske - iKragujevac


Vesti

Osnovna škola “Natalija Nana Nedeljković“ iz Grošnice, ugostila je učenike i nastavnike škole Jensen iz švedskog grada Vesteros. Tokom posete, čiji je cilj uspostavljanje međunarodne saradnje i upoznavanje sa obrazovnim sistemom evropskih zemalja, učenici su obišli kulturno istorijske znamenitosti grada Kragujevca. U zgradi Gradske uprave prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje je za goste iz Švedske i njihove domaćine organizovao svečani prijem.

Cilj ove posete je pre svega razvijanje dobrih partnerskih odnosa između obrazovnih sistema naše zemlje odnosno grada Kragujevca i razvijenih evropskih zemalja, kao što je između ostalog i Švedska u ovom slučaju grad Vesteros, kazao je prof. dr Manojlović.

Prošle godine posetila nas je delegacija predškolskih ustanova, takođe iz grada Vesterosa, a saradnja se sada nastavlja razmenom učenika na inicijativu dve škole, što će omogućiti razmenu iskustava, upoznavanje sa obrazovnim sistemima drugih zemalja, i nadam se unapređenju implementacije nečega što mi ovde do sada nismo radili, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje.

Pored upoznavanja sa našim obrazovnim sistemom, gosti iz Švedske zainteresovani su i za uspostavljanje saradnje na programima vezanim za prevenciju problema mladih među kojima su danas i društvene mreže.

Oni će danas i sutra imati zajedničke radionice na kojima će razmenjivati svoja iskustva, a direktorka škole Natalija Nana Nedeljković, Dragana Mijović izrazila je nadu da će se saradnja nastaviti već na jesen, kada bi učenici ove škole trebalo da otputuju u Vesteros.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu