Ni danas bez kišobrana ne izlazite iz kuće: Jak pljusak sa gradom očekuje nas u ovom delu dana - iKragujevac


Vesti

U Srbiji nas danas očekuje sunčano prepodne. Međutim, već sredinom dana stižu oblaci, pa se ponegde očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom. Temperatura će biti visoka - najniža će se kretati od osam do 14 stepeni, a najviša od 20 do 25 stepeni.

I u Kragujevcu će jutro biti lepo i sunčano. Sredinom dana i posle podne biće promenljivo oblačno, a na širem području grada očekuju se i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće 20 stepeni.

Promenljivo oblačno, sparno i nestabilno vreme očekuje se i u sredu i četvrtak, dok bi petak i subota trebalo da prođu bez padavina. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 27. maja, biće umereno toplo, pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima.

- Sve do pred kraj meseca očekuje nas promenljivo majsko vreme u većini dana sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Količina padavina neće biti kao prethodnih dana, pogoto ne kao u nedelju uveče. Biće lokalnih padavina i grmljavina, ali ne tako jakog intenziteta - kaže Nedeljko Todorović uz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslednja dva, tri dana maja i početkom juna očekuje nas znatno toplije vreme, a temperature će se kretati i oko 30 stepeni, kaže Todorović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu