Od sada i u Kragujevcu ispitni centar za Evropsku kompjutersku vozačku dozvolu (ECDL) - iKragujevac


Vesti

Kragujevačka Prva tehnička škola postala je članica svetske mreže ispitnih centara, Evropske kompjuterske vozačke dozvole.

To znači da se, od sada, i u Kragujevcu može obavljati testiranje za osnovni ili personalni nivo poznavanja rada na računaru, koji je priznat u više od 150 zemalja u svetu.

Evropska kompjuterska vozačka dozvola je najrasporostranjeniji svetski sertifikat za korisnike personalnih računara, a svi učenici Prve tehničke škole u Kragujevcu, koji su iz predmeta Računarstvo i informatika imaju ocene 4 ili 5, dobijaju ovaj međunarodni sertifikat bez polaganja.

Polaganje ispita se obavlja u ovlašćenim ECDL test centrima.

Ispitni materijal, koji je pripremila ECDL Fondacija, u saradnji sa velikim brojem stručnjaka iz celog sveta, identičan je u svim zemljama.

ECDL sertifikat je potreban svim građanima koji žele efikasnije da obavljaju svakodnevne poslove, traže zaposlenje ili žele dalji napredak u karijeri, u privatnom ili javnom sektoru.

Namenjen je i studentima, rukovodiocima i zaposlenima u privatnom i javnom sektoru.

Kandidatima se može odobriti polaganje svih ispita u jednom danu.

U zavisnosti od postojećeg nivoa znanja, polaznici mogu pohađati obuku u ovlašćenom ECDL test centru, samostalno se pripremati uz pomoć autorizovane literature, odnosno uz pomoć aplikacije za obuku putem interneta ili samo pristupiti testiranju bez prethodne obuke.

 

Izvor: RTK

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu