SEĆANJE NA GORANA MILOVANOVIĆA, JUNAKA I HEROJA: Kragujevac odao počast golmanu koji je dres Radničkog zamenio za uniformu i izgubio život na Kosovu i Metohiji - iKragujevac


Vesti

Kragujevčanin Goran Milovanović je neposredno uoči početka NATO bombardovanja Srbije 1999. godine potpisao prvi profesionalni ugovor sa Radničkim iz Kragujevca.

Na žalost, nije bio u prilici da ga odradi do kraja pošto je golmanski dres Radničkog zamenio vojnom uniformom i ubrzo izgubio život na Kosovu i Metohiji gde je branio svoju otadžbinu.

Goranu u čast, uoči prvenstvene utakmice između Radničkog 1923 i Metalca iz Valjeva na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu, klub je porodici nastradalog Milovanovića uručio simboličan poklon. Golman Lazar Raičević je uručio uramljeni dres sa prezimenom ovog hrabrog mladića.

"Rođen je 3. Oktobra 1977. godine u Beloševcu. Bio je vredan i pošten mladić, omiljen u društvu i jako cenjen među svojim prijateljima i saigračima. Odmeren i druželjubiv bio je ponos svoje porodice i celog svog kraja. Sportskog duha i pun mladalačke energije nastupao je za naš klub i bio deo generacije koja je klub vratila u Prvu ligu Jugoslavije 1998. godine. Iako niskog rasta bio je div među stativama, neumoran, ambiciozan i disciplinovan. Za vreme služenja vojnog roka potpisao je profesionalni ugovor sa FK Radnički 1923.

Teško je ranjen 19.04.1999. godine prilikom obavljanja stražarske družnosti na objektu Belaćevac nadomak Prištine. Od posledica ranjavanja preminuo je na VMA 13.05.1999. godine. U svom rodnom gradu sahranjen je 15.05.1999. godine. Odlikovan je posthumno za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti prvog stepena. Večna ti slava i hvala!", objavio je klub na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji.

 

Izvor: Kurir

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu