''Fontana kreativnosti'' okupila više stotina ljudi - iKragujevac


Vesti

Kragujevac - U subotu, 11. maja održan je događaj “Fontana kreativnosti” u organizaciji udruženja građana “300 Kragujevčana”. Tim povodom okupilo se više stotina ljudi.

Za okupljene sugrađane priređen je kulturno umetnički ali i sportski program po uzoru na najlepše svetske trgove. Pozvani su ulični svirači, slikari brzih portreta, slikari na staklu, a posebnu zahvalnost organizatori su uputili udruženju “Iskra Kg” iz čijih su redova gospođe koje su prikazale svoje rukotvorine na trgu.

Okupljeni su imali priliku i da se oprobaju u šahu protiv talentovanih dečaka i devojčica iz šahovskog kluba Radnički.

Okupljenima se obratio Dušan Zeka Aleksić, član predsedništva “300 Kragujevčana” koji je podsetio da fontana ne radi duže od 10 godina iako je investicija za njeno stavljanje u funkciju mala za grad i može se brzo otplatiti samo rentiranjem javne površine za bašte ugostiteljskih objekata ili za nastupe umetnika ili parcele za izlaganje njihovih proizvoda.

Okupljeni sugrađani svojim potpisima podržali su zahtev “300 Kragujevčana” kojim se traži da se obrati pažnja na ovaj deo grada i oživi rekonstrukcijom fontane.


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu