VAŽNO UPOZORENJE za trenutno najpopularnije turističko mesto u Srbiji : Ima poskoka, nemojte nikako da radite ove stvari - iKragujevac


Vesti

Golubačka tvrđava se nalazi u NP Đerdap, što je čini i staništem određenog broja divljih životinja. Jedna od tih životinja je i poskok.

Tvrđava Golubački grad na svom profilu na Fejsbuku upozorila posetioce na ovu potencijalnu opasnost. Oni su pored upozenja objasnili gostima kako i da se se ponašaju ukoliko dođe do neprijatnog susreta.

Poskok je zmija otrovnica, koja je opasnost za ljude skoro isključivo u situacijama kada oseti da je ugrožena (kada je čovek nehotice nagazi, juri, pokušava da je uhvati itd), i većinu svog vremena provodi spavajući i sunčajući se.

- U većini slučajeva neće reagovati na čoveka čak ni ako on prođe neposredno pored nje. U donjim nivoima tvrđave (zelena zona) je verovatno nećete videti, međutim gornje zone (crvena i crna zona) su mesto gde se na poskoka može naleteti, i zbog toga se tamo i ide isključivo sa vodičem-

- Od otvaranja tvrđave, nažalost, imali smo situacije gde posetioci, posebno deca i to ohrabrena od strane roditelja, jure razne druge životinje, zavlače ruke između kamenja, skaču u delove van staza itd - piše u saopštenju.

Kako se upozorava, takvo ponašanje je striktno zabranjeno u tvrđavi, upravo zbog potencijalnih opasnosti kao što su poskoci.

- Zato vas molimo ne ugrožavajte bezbednost, vašu i vaše dece, i poštujte prirodu i životinje koje tu žive - upozoravaju zaposleni u Tvrđavi Golubački grad.golubac.jpg

golubac 1.jpg

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu