Prvi sajam igara u Kragujevcu: Neviđeni FESTIVAL GEJMINGA od petka 10. maja do nedelje! - iKragujevac


Vesti

KLIKCON - Sajam igara, pop kulture i IT, prvi ove vrste van Beograda,održaće se od 10. do 12. maja 2019. godine na Šumadija sajmu, u Kragujevcu

Kako stvari stoje u svetuu igrica digitalne igre potisnule su analogne u drugi plan, što dovodi do sukoba generacija.

Upravo organizacija ovog sajma, ističu organizatori iz kompanije KlikCon jeste da sajam "kroz druženje pomiri dva sveta".

Stariji posetioci "Klikcon sajma" biće u prilici da se podsete dobrih starih društvenih igara, koje su obeležile njihovu mladost, i upoznaju digitalni svet u kom žive mladi.

- Mladi će imati čast da se upoznaju sa analognom stranom sveta igara. Pokazećemo da igre ne mare za godine. Ponosni smo što će naš sajam imati humanitarni karakter. U zoni otvorenoj za besplatno igranje, koja nosi naziv IGROM SE BORIM, igrači će moći da doniraju sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) - kažu organizatori.

Pored pomirenja genracija kroz svet igrica i tehnologije, raduje činjenica da će mladi na "KLikcon sajmu" imati priliku, kroz edukativno predavanje koje organizuje “Fondacija Tijana Jurić” da nauče sve o bezbednom i odgovornom korišćenju interneta.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu